اطلاعاتی مهم برای از آنژیوگرافی

آنژیو گرافی یک روش تشخیص و درمانی می باشد که حتی در کودکان به کوچکی یک روز هم قابل انجام است.
امروزه درمان با آنژیوگرافی جایگزین بسیاری از عمل های جراحی قلب شده است.در انژیوگرافی از شریان و ورید پا وارد عروق و سپس قلب می شویم و پس از تزریق ماده کنتراست و ارزیابی فشارهای داخل قلبی، در صورتیکه نقص قلبی مناسب برای مداخله باشد، اقدام به درمان آن می گردد.
مثلا سوراخ بین بطنی با وسایلی به نام آمپلاتزر بسته می شود یا تنگی شدید شریان آئورت در نوزاد با بالون درمان می شود.
شما می توانید نمونه درمان هایی که توسط دکتر فرشاد جعفری انجام شده است را در قسمت “دانستنی های سلامت قلب” ملاحظه کنید. 

  • در چند ساعت اول پس از آنژیوگرافی امکان خونریزی از محل سوزن در کشاله ران یا مچ دست وجود دارد. محل پانسمان را نگاه کنید و در صورت خونی شدن به پرستار اطلاع دهید.
  • وجود درد در محل سوزن در کشاله ران طبیعی است، ولی اگر درد شدید باشد و کودک نتواند به راحتی راه برود باید به پرستار و پزشک اطلاع دهید.
  • پس از آنژیوگرافی قرمزی و کبود شدگی در محل سوزن طبیعی است و مقدار کبودی ابتدا زیاد می شود و طی دو هفته بهبود می یابد ولی تورم زیاد و ترشح چرکی از محل سوزن طبیعی نمی باشد.
  • در چند ساعت اول پس از آنژیوگرافی به واسطه داروهای بیهوشی، کودک گیج بوده و حالت تهوع و حتی استفراغ دارد. با راهنمایی پرستار ابتدا مایعات و سپس غذا دهید.
  • در صورتیکه فرزند شما آنژیوگرافی تشخیصی(اندازه گیری فشارهای قلبی و ریوی) شده باشد، بدون نیاز به انجام اکوکاردیوگرافی روز بعد مرخص است. در صورتیکه آنژیوگرافی درمانی(بالون زدن، بستن سوراخ ها و …) انجام شده باشد، یک تا دو روز بعد و پس از انجام اکوکاردیوگرافی مرخص می شود.
  • در صورت آنژیوگرافی تشخیصی(بررسی فشارهای قلبی ریوی)، کودک پس از ترخیص می تواند فعالیت روزمره خود را از سر بگیرد اما پس از آنژیوگرافی درمانی(بالون زدن، بستن سوراخ ها و …) به مدت 2هفته باید از ایستادن طولانی مدت، هل دادن و بلند کردن اجسام سنگین و همچنین ورزش دوری کند. در صورت استفاده از وسایل بستن سوراخهای قلبی(انواع آمپلاتزرها)، قفسه سینه از هرگونه ضربه یا فشار شدید حداقل به مدت 2 هفته محافظت شود.
  • دو روز بعد از آنژیوگرافی بیمار می تواند حمام کند. برای استحمام از آب خیلی داغ استفاده نکنید. بهتر است از شامپو بچه جهت شستشو استفاده کنید. محل زخم را پس از استحمام خشک کرده و از وان حمام یا لوسیون بر روی زخم استفاده نشود.
  • تداوم خونریزی یا ترشح از محل زخم، بروز قرمزی یا گرمی اطراف زخم، بثورات پوستی، تغییر رنگ ادرار، کاهش ادرار، افزایش تعداد تنفس، سردی اندامها و بروز درد در محل آنژیوگرافی را بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
  • تا شش ماه پس از بستن سوراخهای قلبی با آنژیوگرافی، استفاده از آنتی بیوتیک قبل  از اقدامات دندانپزشکی لازم است.
  • معمولا پس از آنژیوگرافی درمانی، باید تا یک ماه داروی کلوپیدگرول(پلاویکس) و تا شش ماه داروی آسپیرین مصرف شود.
  • از عوارض آسپرین و کلوپیدگرول خونریزی می باشد. در صورت بروز خونریزی دارو را قطع و به پزشک اطلاع دهید. کبودی پوستی در اثر ضربه به اندامها ممکن است ایجاد شود ولی اقدام خاصی لازم ندارد.
  • حدود دو تا چهار هفته پس از ترخیص، توسط پزشک متخصص قلب خود ویزیت خواهید شد. قبل از ترخیص برگه نوبت دهی توسط منشی به شما داده خواهد شد.

دریافت نوبت از دکتر فرشاد جعفری

راهنمای نوبت دهی بیمارستان قلب شهید رجایی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *