پادکست ها

عدم مقایسه بیماری قلبی کودکان با هم

یکی از رایج‌ترین اشتباهاتی که والدین کودکان مبتلا به بیماری‌های قلبی مرتکب می‌شوند، مقایسه وضعیت فرزندشان با سایر کودکانی است که مشکلات مشابه یا متفاوتی دارند. هر کودکی منحصر به فرد است و بیماری او نیز منحصر به فرد است. حتی اگر دو کودک تشخیص مشابه داشته باشند، ممکن است علائم، راههای درمان و پاسخ‌های متفاوتی به درمان داشته باشند. با والدین دیگری که تجربیات مشابه یا متفاوتی در برخورد با  کودک مبتلا به بیماری قلبی دارند، ارتباط برقرار کنید و از دیدگاه ها و بینش های یکدیگر بیاموزید، اما راههای درمان بیماری فرزند خود را با کودکان دیگر مقایسه یا قضاوت نکنید. دکتر فرشاد جعفری در این پادکست با بیان مثالهایی، این موضوع را مورد بررسی قرار می دهد.

درد قفسه سینه در کودکان

درد قفسه سینه در کودکان یک شکایت رایج است، اما معمولاً نشانه یک مشکل جدی قلبی نیست.  در بسیاری از موارد برای درد قفسه سینه در کودک نمی توان علت مشخصی پیدا کرد(ایدیوپاتیک). علل شایع درد قفسه سینه در کودکان  عضلانی-اسکلتی، گوارشی و اضطرابی می باشد. اگر درد قفسه سینه در کودکان همراه با ورزش، غش، سرگیجه یا سایر علائم نگران کننده باشد، باید توسط پزشک ارزیابی شود. در این پادکست، دکتر فرشاد جعفری علل شایع درد قفسه سینه در کودکان را نام برده و علائم و خصوصیات هر کدام از علل را متذکر می شوند. در قسمت مقالات هم می توانید برای اطلاعات بیشتر مقاله” درد قفسه سینه در کودکان(Chest pain in children)” را مطالعه فرمایید.

صدای اضافی در معاینه قلب کودک

سمع کردن، روشی برای گوش دادن به صداهای قلب با استفاده از گوشی پزشکی است. گاهی اوقات در معاینه قلب کودک صدای اضافی یا سوفل شنیده می شود. این ممکن است نشان دهنده مشکل در دریچه های قلب، جریان خون یا ساختار قلب باشد. بسیاری از این صداها بی ضرر هستند(صدای بی گناه یا innocent murmur) و بر سلامت یا رشد کودک تأثیری نداشته و با رشد کودک ناپدید می شوند. با این حال، برخی از آنها ممکن است نشان دهنده یک مشکل جدی قلبی باشند که نیاز به ارزیابی و درمان دارند. پادکست دکتر فرشاد جعفری در این مورد را گوش کنید.  برای ارزیابی و تشخیص بیشتر، با دکتر فرشاد جعفری مشاوره کنید.

روش های مقابله با اضطراب هنگام اقدامات پزشکی

برخی از کودکان ممکن است در هنگام انجام اقدامات پزشکی مانند آزمایش خون، اکوکاردیوگرافی یا آنژیوگرافی دچار اضطراب یا ترس شوند. اضطراب می تواند این روش را برای کودک و والدین دشوارتر و استرس زاتر کند. شخصیت کودکان با یکدیگر متفاوت است. والدین باید ضمن پذیرش و درک ترس کودک، متناسب با سن و روحیه او، با استفاده از روشهایی از اضطراب کودک بکاهند. روشهای زیادی برای مقابله با اضطراب در طی اقدامات پزشکی برای کودکان وجود دارد که آقای دکتر فرشاد جعفری در این پادکست به آنها اشاره می کنند. اگر اضطراب کودک شدید باشد یا با عملکرد روزانه او تداخل داشته باشد، ممکن است از مراجعه به یک روانشناس یا روانپزشک کودک سود ببرد.

اکو کاردیوگرافی در کودکان 

اکوکاردیوگرافی در کودکان یک روش تشخیصی بی خطر و بدون درد است که از سونوگرافی برای ایجاد تصاویر قلب استفاده می کند. می تواند به تشخیص نقایص مادرزادی قلب کمک کند، اندازه و عملکرد حفره ها و دریچه های قلب را اندازه گیری کند و جهت و سرعت جریان خون را نشان دهد. اکوکاردیوگرافی را می توان در کودکان در هر سنی از جمله جنین ،نوزادان و کودکان انجام داد. در این پادکست دکتر فرشاد جعفری در مورد نحوه انجام اکوکاردیوگرافی و کاربردهای آن در طب کودکان توضیح می دهند. در قسمت مقالات هم می توانید به مقاله ” اکوکاردیوگرافی (اکوی قلبی) چیست؟” رجوع کنید.

تفاوت  آنژیوگرافی  با سی تی آنژیو چیست ؟

آنژیوگرافی(کاتتریزاسیون قلبی) و سی تی آنژیوگرافی دو روشی هستند که می توانند به تشخیص و ارزیابی شرایط قلبی کمک کنند. تفاوت اصلی بین آنها این است که کاتتریزاسیون قلبی تهاجمی تر است و شامل قرار دادن کاتتر در رگ خونی و هدایت آن به قلب است، در حالی که سی تی آنژیوگرافی کمتر تهاجمی است و از اشعه ایکس و ماده حاجب برای ایجاد تصاویر قلب و رگ های خونی استفاده می کند. در حالی که سی تی آنژیو تنها برای تشخیص بیماریها بکار می رود، آنژیوگرافی نقش درمانی هم دارد. دکتر فرشاد جعفری بسیاری از بیماریهای قلبی کودکان را با آنژیوگرافی درمان می کنند. تصمیم برای انجام کاتتریزاسیون قلبی یا سی تی آنژیوگرافی به علائم فردی و سابقه پزشکی هر بیمار بستگی دارد. دکتر فرشاد جعفری خطرات و مزایای هر روش را برای کودک شما می سنجد و تعیین می کند که کدام روش برای فرزند شما مناسب تر است.

نکات آموزشی قبل از انجام آنژیوگرافی کودکان

آنژیوگرافی یک روش پزشکی است که در آن از اشعه ایکس و یک رنگ مخصوص(ماده حاجب) برای مشاهده چگونگی جریان خون در شریان ها و وریدهای قلب استفاده می شود. می تواند به تشخیص و درمان شرایط مختلف مانند انسداد، سوراخ های داخل قلب یا تنگی دریچه ها کمک کند. دکتر فرشاد جعفری دارای فلوشیپ اقدامات مداخله ای قلب کودکان هستند و بسیاری از بیماریهای قلب کودکان را با آنژیوگرافی درمان می کنند. این پادکست به نکات مهمی که والدین باید قبل از انجام آنژیوگرافی فرزندشان، به آنها توجه کنند پرداخته است.  همچنین می توانید در بخش خدمات، قسمت ” درمان با آنژیوگرافی” را مطالعه فرمایید.

نکات آموزشی بعد از آنژیوگرافی کودکان

آنژیوگرافی هم یک روش تشخیصی و هم یک روش درمانی برای بیماریهای قلب کودکان می باشد. چنانچه فرزند شما تحت آنژیوگرافی قرار گرفت، باید نکاتی را رعایت کند. از زمانی که کودک از قسمت آنژیوگرافی به بخش بستری بر میگردد تا زمانی که ترخیص می شود باید موارد مهمی را در نظر داشت. دکتر فرشاد جعفری در این پادکست به نکات فراوانی که پس از آنژیوگرافی لازم است بدانید اشاره می کند. یادگیری نکات این پادکست برای والدین عزیز که فرزند با بیماری قلبی دارند لازم است.  برای یادگیری نکات قبل، حین و پس از آنژیوگرافی به بخش خدمات وبسایت، قسمت ” درمان با آنژیوگرافی” مراجعه  فرمایید.

دکتر فرشاد جعفری
فوق تخصص قلب کودکان
فلو شیپ اقدامات مداخله ای(اینترونشن)

مشاوره و ویزیت دکتر فرشاد جعفری

جهت دریافت اطلاعات بیشتر روی دکمه های مشاوره و ویزیت کلیک نمایید