آموزش های پس از عمل جراحی و ترخیص
مادران گرامی کودکان دلبند شما عزیزان ما هستند .با رعایت چند نکته می توانید در بهبود هرچه سریعتر و بازدهی بهتر و داشتن یک زندگی طبیعی به کمک کرده و دوره بیماری آنها را کوتاه نمایید و در درمان آنها به خودتان و ما کمک کنید.
آموزش تنفس صحیح:
بعد از ترخیص بیمار از بخش مراقبت های ویژه(ICU) و منتقل شدن وی به بخش جهت تقویت ماهیچه های قلب و افزایش توانمندی تنفسی، آموزش تنفس صحیح توسط پرستار یا فیزیوتراپ به شما مادر عزیز داده خواهد شد.هدف از این آموزش توانمند کردن بیمار بعد از جراحی است. توجه داشته باشید تنفس از راه بینی و چند لحظه نگه داشتن آن و داشتن سرفه های بلند و تنفس عمیق خلط ها را خارج و ریه را پاک میکند. زدن ضربه های آرام به پشت که با کف دست انجام میشود باعث حرکت ترشحات از قسمتهای پایین به طرف بالا شده و خروج آن را آسان می کند.
فعالیت و تحرک:
بیمار می تواند ۲۴ ساعت بعد از جراحی فعالیت را شروع کند که به صورت آویزان کردن پا و نشستن کنار تخت سپس نشستن روی صندلی شروع میشود. بیمار در صورت تحمل تحرک با راه رفتن در اتاق و قدم زدن در راهرو باید منظم فعالیت خود را ادامه دهد تا هم تون عضلانی حفظ شود و هم بازدهی عمل مورد ارزیابی قرار گیرد.
درد:
کنترل درد در محل جراحی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا با ادامه داشتن درد بیمار میلی به داشتن تنفس درست و تغذیه مناسب ندارد. این درد با استفاده از داروهای مختلف که توسط پزشک تجویز می شود کنترل می گردد.در صورت درد شدید ممکن است به قلب بیمار فشار وارد شده و نتیجه جراحی را منفی میکند.
استحمام:
پس از گذشت چند روز از جراحی و انتقال به بخش با توجه به شرایط عمومی بیمار میتواند از حمام استفاده نماید. جهت استحمام همه بدن بیمار توسط لیف نرم و شامپو بچه شستشو داده شود به جز محل عمل که فقط آبکشی می شود، بیمار باید روی صندلی بنشیند تا دچار افت فشارخون یا سرگیجه نشود.
بعد از استحمام بیمار نیاز به پانسمان مجدد ندارد ولی تا زمانی که هنوز در بیمارستان بستری است به طور روزانه چک و روی آن گاز استریل قرار داده خواهد شد اما بعد از ترخیص پوشیدن لباس نخی و تمیز کفایت خواهد کرد.
استراحت:
نحوه دراز کشیدن و داشتن حالت های مختلف در راحتی بیمار مهم و در نحوه جوش خوردن بخیه ها موثر است. مثلاً در مورد بخیه های روی سینه خوابیدن زیاد به پهلو بیش از ۶ ساعت می تواند باعث بد جوش خوردن یا بد شدن محل زخم شود.
داشتن فعالیت در تحمل پس از جراحی نیز جز دوره استراحت و درمان محسوب می شود. پس با داشتن تحرک کافی از ایجاد یبوست جلوگیری و به خوب شدن و بهبود زخم ها کمک کنید.
توصیه های مهم:
- هوای محیط اطراف بیمار معتدل باشد.
- تعداد ملاقات کنندگان محدود باشد.
- اکسیژن اتاق را با استفاده از سیگار و تعداد افراد زیاد از بین نبرید.
- از ملاقات مستقیم بیمار با افراد آلوده به بیماریهای تنفسی و عفونی خودداری نمایید.
- هر زمان که بیمار احساس سرگیجه داشت فوراً بنشیند و به آرامی به تخت خود بازگردد.
- حین استحمام روی صندلی بنشیند و مدت زمان حمام حداکثر ۱۰ دقیقه باشد و حرارت آب و دمای حمام بیش از حد بالا و پایین نباشد.
- اشیای سنگین را بلند نکرده و آنها را نکشد.
- هنگام فعالیت و قبل از راه رفتن کنار تخت بنشینید و پاها را آویزان کنید.
- داروهای بیماران مطابق برنامه پزشکی و رعایت زمان و اندازه داده شود. در مورد استفاده از داروها حتما از پزشک و پرستار توضیحات لازم را بخواهید و سعی کنید همیشه آنها را به همراه داشته باشید و عوارض آنها را بدانید.
رژیم غذایی:
- استفاده از غذاهای نرم و آبدار جهت حذف بهتر و جلوگیری از یبوست توصیه می شود به اندازه کافی از سبزی و میوه های تازه در رژیم غذایی استفاده شود.
- استفاده از شیرینی و تنقلات چرب که اشتها را از بین خواهد برد را محدود نمایید.
- ارتباط خود را با پزشک و پرستار بخش که بیمار شما را میشناسد حفظ کنید و در صورت بروز مشکل تماس گرفته و راهنمایی بخواهید.
- نوبت های مراجعه به درمانگاه را به خاطر بسپارید و آن را به خوبی رعایت نمایید.
- در مواردی که کودک شما نیاز دارد داروی وارفارین مصرف نمایند حتماً دفترچه راهنمای مصرف وارفارین را از بخش تحویل بگیرید.
سلام ممنون از محتوای عالیتون انشالله موفق باشید
سلام و تشکر فراوان